Lukberone

Se incarca... Va rugam asteptati...

`
Categorii stiri
4 piese “sensibile” care necesita atentie sportia
4 piese “sensibile” care necesita atentie sportia

4 piese “sensibile” care necesita atentie sportia

1. Ambreiajul – Soferii din Romania clasifica ambreiajul ca fiind o piesa consumabila, din simplul motiv ca trebuie inlocuit destul de des. In alte tari, cum sunt cele cu multe autostrazi si drumuri mult mai bune ca ale noastre, kit-ul de ambreiaj se inlocuieste la aproximativ 25.000 km. Defectiunile ambreiajului provin din mai multe cauze: uzura normala, un stil de condus incorect, scurgeri de ulei sau ulei hidraulic, etc.

2. Electromotorul – Este alcatuit dintr-un motor electric si un solenoid. Aceasta componenta a electromotorului, solenoidul, este cea care se strica cel mai des, defectiune ce conduce la probleme legate de pornire. Din nefericire, electromotorul face parte din categoria pieselor care nu se repara, insa costul acestuia nu este unul foarte mare.

3. Injectoarele – Pe timpul functionarii acestea se pot deregla sau chiar defecta. Primul simptom ale defectiunii acestora este scaderea puterii motorului, urmand aparitia unui fum de culoare neagra la esapament. Uzura injectoarelor se poate preveni prin introducerea in combustibil a unor solutii destinate curatarii acestora, prin alimentarea numai cu combustibil de inalta calitate sau prin curatarea periodica a injectoarelor de impuritatile depuse.

4. Alternatorul – Facand parte din categoria pieselor care se schimba cel mai rar, alternatorul nu ar trebui sa puna probleme. Insa, cel putin o data pe durata de viata a unui autovehicul va necesita reparatia sau inlocuirea sa.

Acestea sunt cele mai sensibile componente ale unui automobil, carora trebuie sa le acorzi o atentie sporita pentru a tine masina departe de service.

  • 2017-06-05 17:45:26
  • Nu exista comentarii
Scrie un comentariu